Leheloend

pühapäev, 18. detsember 2016

Ilmaolud Lääne-Virumaal Simunas 18.12.2016

18. detsembri hommik algas Lääne-Virumaal Väike-Maarja vallas Simunas taas kord pilvise ilmaga. Eelneval ööl puhus mõõduka tugevusega edelatuul, kohati sadas uduvihma ja isegi lund. Õhutemperatuur langes 0 kraadist natukene madalamale ja see andis võimaluse jäite ja musta jää moodustumisele. Sõiduteed muutusid lühikese ajaga väga libedaks, puuokstele tekkis ka jäitekiht. Lisaks sellele valitses tihe udu, mis põhjustas nähtavuse halvenemist. Enne keskööd tuul nõrgenes, suurem osa udust haihtus, aga taevast jäid katma madalad kihtpilved. Selginemisi paraku ei esinenud.

Jäide Simunas 17.12.2016 õhtul

Ennelõunal oli taevas jätkuvalt pilves ja õhutemperatuur püsis napilt miinuspoolel. Maapind oli kaetud paari-kolme sentimeetri paksuse lumekihiga. Sademeid ei esinenud ja puhus nõrk loodetuul. 
Pärastlõunal hakkasid kihtpilved taevast madalamale langema. Kõigest mõne tunniga mattus Simuna tihedasse udusse. Minu hinnangu kohaselt võis nähtavus olla kohati alla 300 meetri. Aeg-ajalt sadas ka uduvihma. Õhtu olulisi ilmamuutusi endaga kaasa ei toonud, udu püsis ja tuul puhus ikka loodest.

Kihtpilved taevast katmas ja lumeolud 18.12.2016 ennelõunal

Tihe udu ehk kihtpilved pärastlõunasel ajal

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar